Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Η κλινική Λύρα συμμετείχε με επιτυχία στον 33ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

 
     
 


Την Κυριακή των Ταξιαρχών  8/11/2015 περίπου 16.000 δρομείς  από την Ελλάδα και από πολλές άλλες χώρες  πλημμύρισαν τους δρόμους της Αττικής στο πλαίσιο του  33ου  αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Σχεδόν απευθείας μετά από το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στη Θεσσαλονίκη που είχε περατωθεί μόλις το προηγούμενο βράδυ, ο Δρ. Λύρας επέστρεψε στην Αττική, έτρεξε και τερμάτισε χωρίς προβλήματα, την διαδρομή από το στάδιο του Μαραθώνα έως το Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας, που "συμβολίζει για τον ίδιο την αγάπη για ευγενείς αγώνες και την αφοσίωση στην προσπάθεια για συνετές επιτυχίες σε κάθε επιμέρους στάδιο της ζωής".  Ο Δρ. Ιωάννης Λύρας  συμμετείχε  μαζί με τον συνεργάτη του, Δρ. Νικόλαο Παπαχρήστο  «στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στην Αττική». Οι δύο ιατροί εμψύχωναν ο ένας τον άλλο και μαζί εφάρμοζαν κατα την διάρκεια του αγώνα τις οδηγίες των προπονητών για το "εύ αγωνίζεσθαι".  Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε πολύ καλό χρόνο.

Το  σύνθημα όλων, όπως σε κάθε Μαραθώνιο, ήταν και φέτος ο τερματισμός, χωρίς βλάβη στην υγεία. Η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και ο καιρός ανοιχτός με βόρειο άνεμο που βοηθούσε τους αθλητές. Η κλασική διαδρομή όπως είναι γνωστό είναι 42.195 μέτρα που πρέπει να διανυθούν στο ανώτατο όριο των 8 ωρών ώστε να θεωρηθεί ότι οι αθλητές τερμάτισαν επίσημα.

Στην κερκίδα κατα τον τερματισμό  τους περίμενε ο προπονητής του Ι. Λύρα , Κώστας  Πολίτης, βετεράνος αθλητής, παλαιός Βαλκανιονίκης του άλματος εις ύψος και μέλος της Εθνικής ομάδος της Ελλάδος στην δεκαετία του 1950, ο οποίος είναι και καθηγητής  Φυσικής Αγωγής στην Αθηναϊκή Λέσχη στην οποία ο Δρ. Ιωάννης Λύρας είναι  μέλος  από το 1998.

Όπως λέει ο Δρ.  Λύρας χαρακτηριστικά «σε μια ώριμη ηλικία δεν μπορείς να τρέξεις και να τερματίσεις τον κλασικό Μαραθώνιο δρόμο χωρίς προετοιμασία από έμπειρο αθλητή και δάσκαλο. Θεωρώ ότι αυτή η προσωπική νίκη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την προετοιμασία που έκανε αυτός ο σπουδαίος «δάσκαλος» -και είναι γνωστό ότι εγώ πιστεύω στην δύναμη που παίρνεις από δασκάλους γενικότερα στη ζωή.  Ο συμβολικός στόχος του έγκυρου τερματισμού επετεύχθη φέτος και αυτό το γεγονός αποτελεί για μένα μια μοναδική στιγμή προσωπικής ολοκλήρωσης. Συστήνω σε όλους να καταβάλλουν την προσπάθεια κάποτε στη ζωή τους».

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος διανύθηκε για πρώτη φορά το 490 πχ μετά τη μάχη του Μαραθώνα
όπου ο  Φειδιππίδης έτρεξε από το πεδίο μάχης στην Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα  με την λέξη «νενικήκαμεν».


>>>> Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες >>>@
 
 
 
7:00 πμ Στον Μαραθώνα.
 
Δρ. Λύρας και Δρ. Παπαχρίστος
 
Η Ολυμπιακή φλόγα στον Μαραθώνα.
 
Ο έγκυρος τερματισμός.
 
                 
 
Η απονομή του πολυπόθητου μεταλλίου.
 
Ο προπονητής της προετοιμασίας, βετεράνος Βαλκανιονίκης Κώστας Πολίτης.
 
Ο πρόεδρος της Λέσχης Βετεράνων Αθλητών Συμεών Συμεωνίδης, ο Δρ. Ιωάννης Λύρας και ο Κώστας Πολίτης
 
Στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο
 
                 
 
  πίσω