Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ανέδειξε σύμβολα με την ομιλία του στην Ξάνθη ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας.

 
     
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 η ομιλία του Πλαστικού Χειρουργού Ιωάννη Λύρα   στην Ξάνθη. Η πρόσκληση ήρθε από την Πρόεδρο των Daughters of Penelope, του τμήματος Ξάνθης Αρσινόη,  κυρία Πέλλα Βώβου -Παναρέτου και από τον Πρόεδρο της  ΑΧΕΠA (American Hellenic Educational Progressive Association)  Ξάνθης του τμήματος Πρωταγόρας, και Αντιπρόεδρο του Ελληνισμού της ΑΧΕΠΑ Ελλάς περιφέρεια 25, κύριο Διονύσιο Βώβο.

Στην οπτικοακουστική ομιλία του, O Δρ Ιωάννης Λύρας  κατέρριψε μύθους σχετικούς με την πλαστική χειρουργική, παρουσιάζοντας την χρησιμότητα της από αρχαιοτάτων χρόνων  και τον τρόπο που εξελίχθηκε στο χρόνο με παραδείγματα που καθήλωσαν το κοινό.

Το ενδιαφέρον που έδειξε η κοινωνία της Ξάνθης και της  Κομοτηνής της Θάσου και της Θεσσαλονίκης  ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, αφού η αίθουσα  του ξενοδοχείου Elisso  ήταν κατάμεστη από ιατρούς, όμορφες κυρίες και άνδρες, δημοσιογράφους, πολιτικούς, προέδρους της ΑΧΕΠΑ από την Θάσο και την Κομοτηνή, Δημοτικά και τοπικά στελέχη, επιχειρηματίες και πολλούς άλλους.

Ανάμεσα τους διακρίναμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Ιωάννη Δρεμσίζη και Δημοτικούς Συμβούλους, τον Διευθυντή Χειρουργό του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Ανέστη Χιώτη, τον Πρόεδρο  ΑΧΕΠΑ Θάσου κ. Ηλία  Γκλάβα, την Συνήγορο του πολίτη Δήμου Ξάνθης  Δικηγόρο κα Έλενα Αχτάρη, τον Πολιτευτή Ξάνθης κ. Σαμπάν  Μπαντάκ, την πρόεδρο «DoP»  Κομοτηνής κα Μαρία Σοφιανού κ.α.

Την ΑΧΕΠΑ παρουσίασε η  Πρόεδρος κυρία  Πέλλα Βώβου και το βιογραφικό του Δρ Ιωάννη Λύρα ανάγνωσε  η Ξανθιώτισσα ζωγράφος και  μέλος των Daughters of Penelope κυρία Φιφή Χατζηστόικου.

Όλοι όσοι  έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν  από τον επί 25-ετία πλαστικό χειρουργό Ιωάννη Λύρα,  μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή για την επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική  από την Αρχαία Αίγυπτο, Ινδία, και Κίνα έως και την Αρχαία Ελλάδα, αλλά και την σημερινή Βραζιλία - όπου το 1960 εισήλθε η έννοια της ομορφιάς στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική- και την  σύγχρονη Ελλάδα -όπου σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος στον Ελληνοαλβανικό πόλεμο οπότε η πλαστική χειρουργική άρχισε να εφαρμόζεται σε πολεμιστές με τραύματα και κρυοπαγήματα- μέχρι και σήμερα οπότε η πλαστική χειρουργική ανθεί.

 Ο Δρ. Λύρας σημείωσε ότι <<το μεγάλο άλμα έγινε γύρω στο 2000, οπότε όλοι οι λαοί της Ευρώπης και γενικά του αναπτυγμένου κόσμου επέτυχαν αυξημένη οικονομική ευμάρεια που οδήγησε σε συνολική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Το διάστημα αυτό υπήρξε μία παγκόσμια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που ήθελαν να  υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, ώστε να βελτιώσουν εκούσια και την εξωτερική τους εμφάνιση>>. Πρώτος Έλληνας πλαστικός χειρουργός, το 1940 ο τότε στρατιωτικός ιατρός του Ελληνοαλβανικού μετώπου Δρ. Γεώργιος Πολυκράτης.

Σύμφωνα με τον Δρ Ιωάννη Λύρα <<η πλαστική χειρουργική αφορά πρόσωπο και σώμα. Το πρόσωπο έχει να κάνει με την προσωπικότητα και την ταυτότητα και το σώμα έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση του καθενός στις εμφανίσεις του>>. Δεν θα βρούμε κανέναν τέλειο άνθρωπο γύρω μας, αλλά είναι προσωπικό θέμα του καθενός να διαχειριστεί την κάθε ατέλεια του με θάρρος ή χωρίς θάρρος και, αν δεν έχει άλλον τρόπο να το αντιμετωπίσει μπορεί να καταλήξει και σε μία χειρουργική επέμβαση>>, τόνισε ο Δρ Ι. Λύρας. επισημαίνοντας  πως <<οι άνθρωποι δεν είναι ματαιόδοξοι όταν νοιώθουν την ανάγκη να είναι όμορφοι>>.

Το βιβλίο του Δρ Ιωάννη Λύρα με τίτλο <<Το μυστικό της Βραζιλιάνικης Ομορφιάς>>,  με την καταγραφή πληροφοριών, εμπειριών και απόψεων δωρήθηκε από τον ίδιο τον συγγραφέα μετά το τέλος της ομιλίας σε όλους τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες. Ακολούθησε δείπνο στην Ξάνθη και ζωντανή ανταλλαγή απόψεων.

Να σημειώσουμε ότι ο Ιωάννης Λύρας φέρει και μια άλλη ιδιότητα του επίτιμου προξένου της Βραζιλίας, μία χώρα που την γνώρισε, καθώς σπούδασε και εργάστηκε εκεί και την εκπροσωπεί επάξια.

-----
( * Σκοπός της ΑΧΕΠΑ είναι να διατηρήσει και να προωθήσει τις αρχές και τα ιδεώδη του Ελληνισμού, μέσω συνεδρίων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.)

 

 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
Πέλλα Βώβου, Ιωάννης Λύρας
Πέλλα Βώβου, Ιωάννης Λύρας
 
 
                 
 
 
 
 
Ανέστης Χιώτης, Διονύσης Βώβος, Ιωάννης Λύρας
Ανέστης Χιώτης, Διονύσης Βώβος, Ιωάννης Λύρας
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
 
Ανταλλαγή απόψεων περι ομορφιάς
 
 
Μαρία Σοφιανού, Πέλλα Βώβου δίπλα μου
Μαρία Σοφιανού, Πέλλα Βώβου δίπλα μου
 
                 
 
Φιφή Χατζιστόικου, Πέλλα Βώβου και οι Πρόεδροι AHEPA δίπλα μου
Φιφή Χατζιστόικου, Πέλλα Βώβου και οι Πρόεδροι AHEPA δίπλα μου
 
Saban Bandak, Ράνια Γούτα δίπλα μου
Σαμπάν Μπαντάκ, Ράνια Γούτα δίπλα μου
 
Στογιάνκα Τσάτσεβα, Μελαχροινή Μαρτίδου, Σαμπάν Μπαντάκ δίπλα μου
Στογιάνκα Τσάτσεβα, Μελαχροινή Μαρτίδου, Σαμπάν Μπαντάκ δίπλα μου
 
Δείπνο στην Ξάνθη
Δείπνο στην Ξάνθη
 
                 
 
  πίσω