Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Εκδήλωση στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα.

 
     
 
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Επιστήμης για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη (WSDPD) του ΟΗΕ και της UNESCO, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 μέσα στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα η ενδιαφέρουσα εκδήλωση-διάλεξη του πλαστικού χειρουργού και επίτιμου προξένου της Βραζιλίας Δρ. Ιωάννη Λύρα με τίτλο

 «Από την Αρχαία στη Μοντέρνα Πλαστική Χειρουργική. Τα προσωπεία των Φαραώ και τα πορτραίτα του Φαγιούμ ως πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη Βραζιλιάνικη και Ευρωπαϊκή Πλαστική Χειρουργική. Η επίδραση της Αρχαίας Αιγυπτιακής τέχνης στη σύγχρονη επιστήμη της αισθητικής ιατρικής ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (ΑΜΚΑ) και του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας της Βραζιλίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Πλαστικής Χειρουργικής (EAPS – ACEIP) όπου Πρόεδρος είναι ο Δρ. Ιωάννης Λύρας .

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Δρ Χισάμ Νταρουίς Μορφωτικός Ακόλουθος και Διευθυντής του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, και ο Mr. Gustavo Bezerra πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Βραζιλίας.

Ο ομιλητής, διεξοδικά ανέσυρε με ευχάριστο οπτικοακουστικό τρόπο μέσα από ιστορικές μαρτυρίες και αρχαιολογικά ευρήματα της κοιλάδας του Νείλου, διάφορες λεπτομέρειες που αναδεικνύουν την μεγάλη σημασία των καλλιτεχνικών προτύπων της αρχαίας Αιγύπτου για τους σύγχρονους «γλύπτες» της εξωτερικής μορφής και του σώματος,  τους Αισθητικούς και Επανορθωτικούς Πλαστικούς Χειρουργούς.
Επίσης ανέσυρε από τη λήθη της Ιστορίας μεθόδους που είχαν χρησιμοποιηθεί στην Αρχαία Πλαστική Χειρουργική ώστε βελτιωμένες αυτές οι μέθοδοι να αποδώσουν εν ζωή, στους ανθρώπους του σήμερα την ομορφιά που συνήθως απέδιδαν αμέσως μετά την απώλειά της οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι στους ανθρώπους της Αρχαιότητος.

Τελικά υπήρχε πλαστική χειρουργική στην Αρχαία Αίγυπτο; Τα προσωπεία του Φαραώ Ραμσή Β’ του μεγάλου, της βασίλισσας Νεφερτίτης, της βασίλισσας Κλεοπάτρας, των ευπόρων κατοίκων του Φαγιούμ και διάφοροι πάπυροι από την μεγάλη βιβλιοθήκη που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αλεξάνδρεια και ο κυβερνήτης Πτολεμαίος στο Ελληνιστικό Πανεπιστήμιο της Αιγύπτου αποδεικνύουν πως ναι.!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, άνθρωποι των γραμμάτων και της Τέχνης, του επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού, νομικού, δικαστικού και διπλωματικού σώματος,του εφοπλιστικού και επιστημονικού κόσμου, όπως επίσης και εκπρόσωποι αρκετών ξένων κοινοτήτων που ζουν στην Ελλάδα.


 

 
 
  πίσω