Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Προξενικό Σώμα Ελλάδος - Consular Corps in Greece (CCG) Αρχαία Νεμέα.

 
     
 

Δυο Επισκέψεις διπλωματών και επίτιμων προξένων του προξενικού σώματος Ελλάδος στις ιαματικές πηγές του Λουτρακίου, στην αρχαία Νεμέα και την αρχαία Κόρινθο


Το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα (Consular Corps in Greece) το οποίο έχει ως μέλη Διπλωμάτες και Επίτιμους Πρόξενους ξένων χωρών, διοργάνωσε μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στους αρχαιολογικούς χώρους Νεμέας και Κορίνθου, μετά από επίσημη πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνέχεια της επίσκεψης του Νοέμβριου του 2013 που είχε πραγματοποιηθεί στις ιαματικές θερμές πηγές Λουτρακίου..

Στόχος του Διπλωματικού Σώματος Ελλάδος είναι να φέρει πιο κοντά τους Διπλωμάτες προωθώντας τους Ελληνικούς τόπους, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα. Η προσπάθεια ήταν εξαιρετική αφού και οι δυο εκδηλώσεις ήταν ιδιαίτερα επιτυχείς.

Μετά από ενέργειες της ιατρού ενδοκρινολόγου Παρή Ράπτη - Λύρα η οποία κατάγεται από το Λουτράκι Κορίνθιας και οι δύο προσκλήσεις έφτασαν στην Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) κ. Τερίνα Αρμενάκη - Καλογεροπούλου, Επίτιμη Πρόξενο Αιθιοπίας, μέσω του ιατρού Πλαστικού χειρουργού Δρ Ιωάννη Λύρα, Επίτιμου Προξένου της Βραζιλίας στην Ελλάδα και μέλους του ΔΣ του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG).


Το ΔΣ του CCG με χαρά αποδέχθηκε τις προσκλήσεις.

Συμμετείχαν 50 μέλη του Προξενικού Σώματος, Πρόξενοι, Διπλωμάτες και Πρέσβεις από πολλές χώρες.( Κροατία, Βραζιλία, Νικαράγουα, Μεξικό, Αιθιοπία, Καζακστάν, Ολλανδία, Ντομίνικα, Χιλή, Ρουμάνια, Ισπανία, «Βόσνια-Ερζεγοβίνη», Αλγερία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αίγυπτο, Γερμανία, Κίνα, Αυστραλία, Αυστρία, Λίβανο, Ελλάδα -Υπουργείο Υγείας).

Ο Δήμαρχος Νεμέας κ Ευάγγελος Ανδριανάκος υποδέχτηκε και ξενάγησε τους επισκέπτες στο αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας. Ακολούθως ο Ομότιμος Καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley Καλιφόρνιας ΗΠΑ, Dr Stephen G Miller, πραγματοποίησε άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση.

Ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει όλες τις ανασκαφές στην περιοχή από το 1973, εξήγησε τα αρχαιολογικά δεδομένα των ανασκαφών των τελευταίων δεκαετιών , ενώ ξενάγησε τους καλεσμένους στο Μουσείο, το Αρχαίο Στάδιο και το Ναό του Διός.. Οι αντιπρόσωποι των Χωρών ενθουσιάστηκαν ιδιαιτέρως με την φιλοξενία. Ακολούθησε επίσκεψη στην οινοποιητική επιχείρηση Παπαϊωάννου, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα τοπικά κρασιά με «ονομασία προέλευσης».

Η περιήγηση συνεχίστηκε στην Αρχαία Κόρινθο. Ο Δήμαρχος Κορίνθου κ Αλέξανδρος Πνευματικός και αντιπρόσωποι της περιφέρειας υποδέχτηκαν το Προξενικό Σώμα(CCG), στην Αρχαία Κορινθία και τους ξενάγησαν στο αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου, τον Αρχαίο Ναό του Απόλλωνα και το βήμα του Αποστόλου Παύλου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο πρότυπο συσκευαστήριο αγνού παρθένου ελαιόλαδου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας και τέλος στην Αρχαία Δίολκο, στον Ισθμό της Κορίνθου. Μοιράστηκαν ενδιαφέροντα φυλλάδια και βιβλία καθώς και εξαιρετικής συσκευασίας δείγματα ελαιολάδου. Οργανωτής και μεταφραστής της επίσκεψης ήταν ο Επίτιμος Πρόξενος της Νικαράγουα στην Ελλάδα κ. Μιγκέλ Καποάνο ενώ εισηγητής ήταν ο κ. Νικόλαος Καμπούρης υπεύθυνος θεμάτων τουρισμού Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

                                                                        .//.

Ενημερωθήτε για την αρχαία Νεμέα εδώ >>>  @

Ενημερωθείτε για την αρχαία Κόρινθο εδώ >>>@

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ >>>>

 

 
 
 
 
 
 
 
                 
 
       
                 
 
  πίσω