Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Η Βραζιλία γιορτάζει την Εθνική Εορτή της και τα 5 χρόνια λειτουργίας της Πρεσβείας της στην Κύπρο.

 
     
 
Δελτίο τύπου

Η εθνική εορτή της Βραζιλίας 7 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε και φέτος στην Κύπρο παρουσία των υπηκόων και των φίλων της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πράσινη γραμμή που χωρίζει τη κατεχόμενη από την ελεύθερη Λευκωσία (πρωτεύουσα της Ευρωπαικής Κύπρου) με πρόσκληση του πρέσβη κ. ClaudioAquaroneκαι της συζύγου του κ. Regginaκαι του επίτιμου προξένου της Βραζιλίας στην Κύπρο Garo Keheyan.

Ένα βραζιλιάνικο συγκρότημα πνευστών παιάνισε τον εθνικό ύμνο της Βραζιλίας και της Ελλάδος που ως γνωστόν είναι και εθνικός ύμνος της Κύπρου.

Στην δεξίωση παρέστησαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης, οποίος απεύθυνε τον χαιρετισμό του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Επίσης πολλές προσωπικότητες όπως Πρέσβεις άλλων χωρών, Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών μέλη της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας κ.α. Ανάμεσά τους διακρίναμε εκπροσώπους όλων των θρησκευτικών δογμάτων στο νησί και τον νέο πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο κ. Χουσείν Μουμπάρακ. Παρόντες ήταν και οι άλλοι δύο διπλωμάτες της Βραζιλίας στην Κύπρο minister Counsuler Monica Salski & ο πρώτος γραμματέας Tomaz Quentes και όλοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκε το εθνικό ποτό της Βραζιλίας καιπιρίνια και τυπικά εδέσματα και γλυκά από την εθνική κουζίνα της τροπικής αυτής χώρας. Η εθνική εορτή φέτος συνέπεσε με την επέτειο πέντε ετών από την ίδρυση της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Κύπρο. Εκ μέρους της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Ελλάδα παρέστη ο πλαστικός χειρουργός και επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα Δρ. Ιωάννης Λύρας, ο οποίος είναι γνωστό ότι επισκέπτεται συχνά την Κύπρο για κοινωνικούς και επαγγελματικούς λόγους και συμπαρίσταται στις εκδηλώσεις της Βραζιλιανής πρεσβείας και του επίτιμου προξενείου στην Λευκωσία.


 

 
 
 
Amb. of Brazil to Cyprus Hon. Claudio Aquarone (left) and Honorary Consuls of Brazil in Greece Ioannis Lyras and Cyprus mr. Garo Keheyan and with UN Mrs Mollie-Ann
 
Ms Monica Renata Salski Minister Counselor and Honorary Consuls of Brazil in Greece Ioannis Lyras
     
                 
 
  πίσω